Excelsior verpest debuut FC Groningen-trainer Van der Ree

Excelsior verpest debuut FC Groningen-trainer Van der ReeProfimedia
Excelsior en FC Groningen begonnen zondagmiddag om 16.45 uur aan de laatste Eredivisie-wedstrijd van speelronde 15. Bij de bezoekers debuteerden naast trainer Dennis van der Ree ook de 17-jarige centrale verdediger Thijmen Blokzijl en 19-jarige vleugelaanvaller Thom van Bergen. Het zorgde ervoor dat de Groningers met een elftal van gemiddeld 21 jaar en 170 dagen aan de aftrap stonden.

FC Groningen kreeg na zes minuten via Thom van Bergen een geweldige kans om de score te openen. De jonge vleugelspeler ontving de bal via een voorzet van rechtsback Liam van Gelderen bij de tweede paal. Hij kreeg de bal in twee instanties niet langs doelman Stijn van Gassel, die met twee uitstekende reflexen zijn ploeg redde. De eerste kans voor Excelsior was voor Kenzo Goudmijn. Zijn schot vanaf de rand van de zestien ging over.

Krap 10 minuten na rust kreeg Excelsior via Marouan Azarkan een grote kans om op 1-0 te komen. De aanvaller kopte een voorzet van Siebe Horemans hard richting doel, maar doelman Michael Verrips wist redding te brengen. Na slordig balverlies van Groningen-back Isak Maatta kreeg Azarkan wederom om een kans, maar zijn vizier stond niet op scherp en zijn poging ging naast.

Na een uur spelen kreeg FC Groningen weer een kans via Thom van Bergen, zijn inzet werd in de doelmond weggehaald. In de rebound wist Tomas Suslov de bal op doel te koppen, maar wederom was Van Gassel attent. Via Goudmijn en Couhaib Driouech kreeg Excelsior nog wat mogelijkheden. Voor Groningen was Ricardo Pepi gevaarlijk.

In de 70ste minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Uit een hoekschop van Julian Baas kopte Redouan El Yaakoubi de bal bij de eerste paal goed binnen. FC Gronigen was niet bij machte om de gelijkmaker te maken en liep tegen een teleurstellende nederlaag zijn.

Excelior stijgt door de overwinning naar de 12de plek. FC Groningen blijft 15de.