Chelsea in eigen huis dankzij twee vroege treffers langs Bournemouth

Spelers van Chelsea vieren de 2-0 van Mason Mount
Spelers van Chelsea vieren de 2-0 van Mason MountAFP
Chelsea heeft de eerste competitiewedstrijd na het WK voetbal in Qatar gewonnen. De Londenaren versloegen in eigen stadion Bournemouth met 2-0.

Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Na ruim een kwartier tikte de Duitser Kai Havertz de bal met links bij de tweede paal binnen na een voorzet van Raheem Sterling. De Engelsman Mason Mount, oud-speler van Vitesse, verdubbelde in de 24e minuut met een geplaatst schot de voorsprong.

Chelsea kon een overwinning goed gebruiken. Het elftal van trainer Graham Potter verloor de laatste drie competitieduels. Chelsea staat nu op de achtste plaats met 24 punten. Koploper Arsenal heeft 40 punten. Hakim Ziyech, die met Marokko als vierde eindigde op het WK, was er bij Chelsea nog niet bij.