Brahim Díaz geeft AC Milan nipte voorsprong tegen Tottenham in Champions League

Brahim Díaz maakt het enige doelpunt van de wedstrijd
Brahim Díaz maakt het enige doelpunt van de wedstrijdProfimedia
AC Milan heeft een stap gezet naar hun eerste Champions League kwartfinale in 11 jaar tijd. Een doelpunt van Brahim Díaz bezorgde de Italianen een 1-0 overwinning op Tottenham Hotspur in de thuiswedstrijd van het Champions League-tweeluik in het San Siro.
AC Milan 1-0 Tottenham Hotspur
AC Milan 1-0 Tottenham HotspurFlashshare

De Spanjaard kopte een rebound in de zevende minuut binnen na een prachtige dubbele redding van Tottenham's tweede doelman Fraser Forster en de zevenvoudige winnaars hielden de Londenaren daarna op afstand.

Tottenham, verzwakt door blessures en schorsingen, probeerde te reageren en domineerde het balbezit in de eerste helft, maar kon de gastheren niet echt in gevaar brengen.

Na de pauze had Milan zijn voorsprong moeten vergroten. Invallers Charles de Ketelaere en Junior Messias verprutsten allebij grote kopkansen.

Tottenham liet de Braziliaanse aanvaller Richarlison de laatste 20 minuten invallen en hoewel het niet in staat was de eerste nederlaag ooit tegen Milan te voorkomen, zal Tottenham naar huis gaan in de hoop de zaken om te draaien in de return op 8 maart en de laatste acht te bereiken van de Champions League.