Knicks verslaan Cavaliers en gaan door naar halve finale Conference

Quickley en Robinson kwamen allebei in de dubbele cijfers
Quickley en Robinson kwamen allebei in de dubbele cijfersProfimedia
De New York Knicks hebben de Cleveland Cavaliers met 106-95 verslagen, winnen de serie met 4-1 en gaan door naar de halve finale van de Eastern Conference in de NBA.

Jalen Brunson scoorde 23 punten en RJ Barrett maakte er 21. De Knicks behaalden een nette overwinning en gaan voor het eerst in tien jaar door naar de volgende play-offronde via een 4-1 stand in de serie. Ze treffen Miami Heat, dat stuntte tegen de Bucks, voor een plek in de Eastern Conference-finales.

Cleveland, dat in eigen huis een zege nodig had om in de play-offs te blijven, liep achter de feiten aan toen de Knicks aan het eind van het eerste kwart een 33-26 voorsprong namen. De Cavs kwamen die achterstand niet meer te boven, want de evenwichtige aanval van de Knicks bleef de hele wedstrijd lang consistent scoren.

Cleveland wist in het vierde kwart nog wel tot op zes punten terug te komen, maar de Knicks plaatsten al snel een 10-2 run om de wedstrijd in het slot te gooien.

Maar liefst zes Knicks-spelers eindigden in de dubbele cijfers: Immanuel Quickley scoorde 19 punten en Julius Randle en Mitchell Robinson elk 13 punten. Het enige smetje voor New York was de blessure van Randle, die vlak voor rust de wedstrijd verliet nadat hij zijn linkerenkel had verstuikt. Randle had in maart ook al problemen met zijn enkel en keerde terug in de eerste wedstrijd van de serie tegen Cleveland.