Anderlecht na strafschoppen door in Conference League: Verbruggen 'wint' van PadtProfimedia
De Nederlandse doelman Bart Verbruggen heeft een groot aandeel gehad in het bereiken van de achtste finales van de Conference League door Anderlecht. De ploeg uit Brussel maakte tegen het Bulgaarse Ludogorets een 1-0-nederlaag uit de heenwedstrijd ongedaan. Na de 2-1 volgde een verlenging waarin niet gescoord werd. Verbruggen werd daarna de held in de strafschoppenreeks waarin de oud-doelman van NAC Breda er drie stopte.

Anderlecht kwam in de 13e minuut op voorsprong toen een schot van Islam Slimani via Franco Russo in het Bulgaarse doel belandde. Ook bij Ludogorets stond met Sergio Padt een Nederlander in het doel.

Drie reddingen Verbruggen

Na 68 minuten leek Yari Verschaeren met de 2-0, op aangeven van Slimani, Anderlecht de kwalificatie te bezorgen. Maar snel na de aftrap werd het 2-1 door een doelpunt van Igor Thiago en stonden beide ploegen na 90 minuten over twee duels gelijk. In de verlenging raakte Ludogorets al na 7 minuten de Pool Jakub Piotrowski kwijt met zijn tweede gele kaart. Gescoord werd er niet waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. De pas 20-jarige Verbruggen pakte er drie, Padt (ex-FC Groningen) werd drie keer gepasseerd waarmee het duel beslist was.confer