Ravens nemen na rust afstand van Texans en zijn één zege verwijderd van Super Bowl

Lamar Jackson rent een touchdown binnen voor de Ravens
Lamar Jackson rent een touchdown binnen voor de RavensAFP
De Baltimore Ravens hebben dankzij een goede tweede helft de Championship Game in de AFC bereikt. Na een 10-10 ruststand liep de #1 seed in hun conference weg bij de Houston Texans: 10-34. Lamar Jackson rende twee touchdowns binnen en gooide er ook twee.

In de vrieskou hielden beide teams elkaar in eerste instantie in een wurggreep. De run kwam op het bevroren veld lastig op gang en naast twee field goals noteerden beide teams een touchdown. Nelson Agholor ving een zespunter voor de gastheren en de special teams van Houston kwam door met een 67 yard punt return van Steven Sims. Vlak voor de thee misten de Texans een field goal, een dure, gezien de weinige scores in de eerste helft.

Na rust pakten de Ravens het initiatief en kregen we te zien waarom dit team het beste was in het reguliere seizoen. Jackson ging lopen waar dat moest, gooide accuraat en maakte de juiste keuzes. Dat deed hij achter een o-line die voor rust nog moeite had de gelederen gesloten te houden. De defense kreeg steeds meer grip op Texans rookie QB C.J. Stroud, die wel heel veel alleen moest doen. Hij had geen run game om op terug te vallen en dat brak zijn aanval op. De run game ging bij de Ravens juist lopen met in totaal 229 yards.

Isaiah Likely

De Ravens moesten het stellen zonder tight end Mark Andrews, die de laatste zes wedstrijden moest missen door een enkelblessure. Isaiah Likely verving hem uitstekend en ving een knappe touchdown, terwijl hij verdedigd werd door de uitmuntende cornerback Derek Stingley Jr. Het draaide daarmee uit op een vernedering voor de bezoekers, die in het derde en vierde kwart volkomen kansloos waren.

Het team van rookie head coach Demeco Ryans heeft echter laten zien dat ze weer mee kunnen doen in de AFC. De zon schijnt weer voor Houston met deze talentvolle QB en een fijne coaching staff. De Ravens stomen door en zijn één wedstrijd verwijderd van de Super Bowl. Een Conference Final tegen de Buffalo Bills of Kansas City Chiefs scheidt Baltimore van de grote finale. Die twee teams spelen zondagnacht (00.30 uur) tegen elkaar.