ADO Den Haag als laatste club naar kwartfinales KNVB-beker na zege op Go Ahead Eagles

ADO Den Haag naar kwartfinales KNVB-beker na zege op Eagles
ADO Den Haag naar kwartfinales KNVB-beker na zege op EaglesProfimedia
ADO Den Haag heeft zich als achtste en laatste club geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker. De ploeg van coach Dick Advocaat won in het eigen Bingoal Stadion met 1-0 van Go Ahead Eagles. Joël Zwarts maakte het enige doelpunt.

Eerder op de avond plaatste Ajax zich ten koste van FC Twente voor de laatste acht van het bekertoernooi. Op dinsdag en woensdag hadden FC Utrecht, De Graafschap, sc Heerenveen, PSV, Spakenburg en Feyenoord al de kwartfinales bereikt.

Zeven wedstrijden ongeslagen

ADO Den Haag was al zeven wedstrijden ongeslagen onder Advocaat en staat inmiddels dertiende in de Keuken Kampioen Divisie. De Eagles staan twaalfde in de Eredivisie.

De bezoekers uit Deventer hadden de beste kansen in de eerste helft. Jay Idzes kopte naast en ook schoten van Sylla Sow en Philippe Rommens gingen er niet in. Vlak voor het einde van de eerste helft schoot Ricardo Kishna aan de andere kant net naast.

Penalty?

Go Ahead kreeg ook in de tweede helft mogelijkheden om de score te openen. Sow zag een schot geblokt worden en Rashaan Fernandes schoot over. Uit een snelle omschakeling was het echter ADO dat scoorde. Amar Catic gaf van rechts goed voor op Zwarts die binnentikte. De bal had voor Go Ahead op de stip gemoeten na duidelijk vasthouden. Edwin van de Graaf zag het niet of wilde het niet zien. De ploeg uit Deventer ging in de slotfase vol overtuiging op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam niet meer tot uitgelezen mogelijkheden.