Hekkensluiter Salernitana boekt op bezoek bij Verona tweede zege van het seizoen

Loum Tchaouna (L) maakte de enige goal van de wedstrijd
Loum Tchaouna (L) maakte de enige goal van de wedstrijdAFP
Salernitana heeft zichzelf een enorme dienst bewezen door voor de tweede keer dit seizoen een overwinning te boeken. Vorige maand werd verrassend met 2-1 van Lazio gewonnen en zaterdag moest Verona eraan geloven. Daardoor nadert Salernitana hun opponent tot op twee punten en is het ongemeen spannend onderin de Serie A.

De enige goal van de wedstrijd viel drie minuten na rust. Loum Tchaouna roste de bal verwoestend langs een kansloze Lorenzo Montipo. Verona kon daar maar bar weinig tegenover zetten en kreeg pas in de blessuretijd een kans via een kopbal van Thomas Henry, die uiteindelijk niet op goal was. Voormalig FC Groningen-speler Cyril Ngonge speelde de gehele wedstrijd, maar de Belg kon zijn stempel ook niet drukken voor de thuisploeg. Een andere oud-Groninger, Tomas Suslov, werd na 90 minuten gewisseld.

Na de jaarwisseling wacht Salernitana een dubbele ontmoeting met Juventus. Op 4 januari spelen de teams een bekerwedstrijd in het Allianz Stadion en 7 januari volgt een competitiewedstrijd in het mooie Salerno. Verona moet nu echt oppassen dat het niet in de problemen komt, maar heeft ook een pittige wedstrijd voor de boeg. 6 januari staat in Milaan de uitwedstrijd tegen Inter op het programma.