Atalanta rekent met twee goals binnen drie minuten af met AS Roma

Charles De Ketelaere maakte beide goals van Atalanta in een tijdsbestek van drie minutenANP
Atalanta staat door een zege op AS Roma nog steviger op de vijfde plaats in de Serie A, een plek die recht geeft op deelname aan de Champions League volgend seizoen. De ploeg won in het eigen stadion in Bergamo met 2-1. De Belg Charles De Ketelaere maakte beide goals van Atalanta in een tijdsbestek van drie minuten.

Drie Nederlanders in dienst van Atalanta stonden in de basis: Marten de Roon, Hans Hateboer en Teun Koopmeiners. Mitchel Bakker zat op de bank. Bij tegenstander Roma behoorden Rick Karsdorp en Dean Huijsen tot de reserves.

Atalanta, dat op 22 mei de finale van de Europa League speelt tegen Bayer Leverkusen, was veel beter dan Roma. In de 18e minuut speelde De Ketelaere zich vrij in het strafschopgebied en passeerde hij met een geplaatst schot de Romeinse keeper Mile Svilar. Twee minuten later schoot De Ketelaere op aangeven van Koopmeiners er nog een in.

Kansen

In de tweede helft creëerde Atalanta kans na kans, maar een goal viel niet. In de 66e minuut vond Roma vanuit het niets de aansluiting; Lorenzo Pellegrini benutte een makkelijk gegeven strafschop. De thuisploeg bleef daarna kansen missen. Zo schoot Koopmeiners voor open doel over.

Door de nederlaag van Roma zijn Bologna en Juventus, de nummers 3 en 4 in de stand, verzekerd van een ticket voor de Champions League volgend seizoen.