Celtic verslaat rivaal Rangers in Old Firm met 2-1 en kan titel in Schotland ruiken

Celtic verslaat Rangers en neemt controle over Schotse Premiership-titel
Celtic verslaat Rangers en neemt controle over Schotse Premiership-titelProfimedia
Celtic heeft in de Old Firm rivaal Rangers met 2-1 verslagen en daarmee een voorschot genomen op de titel in de Schotse Premiership.

Matt O'Riley zette de thuisploeg na 35 minuten op voorsprong en kort daarna werd het door een eigen doelpunt van John Lundstram 2-0. De wedstrijd werd weer op scherp gezet nadat Cyriel Dessers na 40 minuten scoorde voor Rangers, waardoor het weer spannend werd.

Vlak voor rust kantelde de wedstrijd naar de thuisclub, mede vanwege een rode kaart voor John Lundstram. Celtic miste in de tweede helft nog een strafschop, maar kwam eigenlijk niet meer in de problemen . Het resultaat betekent dat ze nog één punt nodig hebben uit hun resterende twee wedstrijden om hun 12e titel in 13 jaar veilig te stellen.