Hattrick Cole Palmer bezorgt Chelsea verbluffende zege op Manchester United

Erik ten Hag was nog uitbundig bij de 2-3, maar trok uiteindelijk aan het kortste eindAFP
Chelsea maakte een wel hele late comeback door Manchester United ver in de extra tijd met 4-3 te verslaan. Cole Palmer scoorde een hattrick en zette daarmee een knotsgekke wedstrijd in de Premier League op zijn kop, nadat de Manchester United eerst al via een 2-0 achterstand op een 3-2 voorsprong waren gekomen.

Chelseas topscorer Palmer sloeg diep in de extra tijd twee keer toe op Stamford Bridge om zijn ploeg te redden, die op de rand van een thuisnederlaag stonden. United blijft zesde en heeft nog steeds 11 punten achterstand op Aston Villa met nog wel een wedstrijd tegoed.

Laatste

Met 100 minuten en 39 seconden op de klok was Palmers winnende treffer het laatste winnende doelpunt ooit in een Premier League-wedstrijd. Chelsea had binnen 20 minuten een 2-0 voorsprong genomen door goals van aanvoerder Conor Gallagher en een benutte penalty van Palmer.

Doelpunten van Alejandro Garnacho - na een fout van Moises Caicedo - en Bruno Fernandes voor rust en nog een doelpunt van Garnacho in de 67e minuut keerden het tij richting United, dat op jacht is naar kwalificatie voor de UEFA Champions League van volgend seizoen.

VAR

Toen Chelsea verslagen leek, bracht Diogo Dalot Noni Madueke ten val in het strafschopgebied en na een zenuwslopende VAR-controle schoot Palmer voor de tweede keer van de avond raak en bracht de stand op 3-3 in de 100e speelminuut.

Een minuut later ketste een schot via United-middenvelder Scott McTominay in het net om zijn 16e competitiedoelpunt van het seizoen te maken en de thuisfans in vervoering te brengen. Door de overwinning steeg Chelsea van Mauricio Pochettino naar de tiende plaats, vijf punten achter United en nog steeds hoop op een plek in de UEFA Europa League.