Fortuna Sittard mengt zich in strijd om play-offs na zege op PEC Zwolle

Feest na de 3-0 van Alessio Da Cruz
Feest na de 3-0 van Alessio Da CruzANP
Fortuna Sittard lijkt zich nog te mengen in de strijd om deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. De ploeg van trainer Danny Buijs versloeg PEC Zwolle met 3-1 en haalde daarmee 10 punten uit de laatste vier duels. Intussen moet PEC wel angstig naar onderen kijken.

Het duel tussen de nummers 10 en 13 van de Eredivisie kende een zwakke beginfase, maar na een klein half uur kreeg de thuisploeg de ene na de andere kans. Kaj Sierhuis zag verdediger Anselmo Mac Nulty twee keer binnen een minuut voorkomen dat hij de score opende. In de 37e minuut was het dan toch 1-0, uiteraard door Sierhuis die uit een voorzet van de mee opgestoomde Mitchell Dijks kon raak koppen. Het was zijn zesde treffer in de laatste vier duels.

PEC-coach Johnny Jansen greep in de rust in en bracht Kaj de Rooij en Eliano Reijnders. De Zwollenaren wilden een strafschop nadat de bal tegen de arm van Dijks was beland. De VAR oordeelde, nadat het spel was stilgelegd door een hoekschop voor de thuisploeg, dat er geen sprake was van opzet. Nog frustrerender voor PEC was dat het uit die corner 2-0 werd. Justin Lonwijk schoot in uit een hoekschop van Oguzhan Özyakup. In de extra tijd maakte invaller Alessio Da Cruz er nog 3-0 van, niet veel later gevolgd door de 3-1 van Lennart Thy.

Zwolle haalde in de laatste zes duels slechts 2 punten.