Real Sociedad wint door penalty en rode kaart van Osasuna in de beker

Oyarzabal scoorde het winnende doelpunt voor Real Sociedad
Oyarzabal scoorde het winnende doelpunt voor Real SociedadProfimedia
Een controversiële beslissing van Hernandez Hernandez zorgde ervoor dat Sociedad won van Osasuna. Door een 0-2 overwinning bekeren zij verder.

Osasuna kwam zeer actief uit de startblokken en slaagde erin om de achterste linie van Real Sociedad in de problemen te brengen. Ondanks alle pogingen tot aanvallen ontbrak het aan echte kansen en dus zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 0-0 stand.

Er stond veel op het spel voor de tweede helft, want een van de kanshebbers moest zich plaatsen voor de volgende ronde. De twee ploegen begrepen dat en gingen allebei met meer elan naar voren richting het doel van hun tegenstander.

Statistieken Osasuna-Real Sociedad
Statistieken Osasuna-Real SociedadFlashshare

Het was echter de altijd belangrijke Hernandez Hernandez die de wedstrijd op zijn kop zette. Na een VAR-herziening wisselde hij een gele kaart voor Catena in voor een rode kaart, waardoor Osasuna met tien man kwam te spelen. Mikel Oyarzabal benutte de penalty en schoot Sociedad op voorsprong. De 0-2 viel in blessuretijd. Mikel Merino scoorde en bepaalde de eindstand op 0-2.