Naomi Osaka al in tweede ronde Madrid onderuit tegen Liudmila Samsonova

Naomi Osaka in actie tegen Liudmila Samsonova in Madrid
Naomi Osaka in actie tegen Liudmila Samsonova in MadridAFP
Liudmila Samsonova (25) heeft donderdag in de tweede ronde van de Madrid Open met een 6-2 4-6 7-5 overwinning een einde gemaakt aan de rentree op gravel van voormalig nummer één van de wereld Naomi Osaka (25).

Viervoudig Grand Slam-kampioene Osaka vocht zich twee keer terug van een break achterstand in de tweede set om een beslissende derde set af te dwingen, maar de mondiale nummer 17 Samsonova haalde uiteindelijk de overwinning binnen. De Japanse Osaka keerde in januari na een lange pauze terug op de tennisbaan en boekte woensdag tegen Greet Minnen haar eerste overwinning op gravel sinds twee jaar.

De als 15e geplaatste Russische Samsonova, die Osaka in maart versloeg in Indian Wells, maakte met haar overwinning in twee uur en 22 minuten in de Spaanse hoofdstad een einde aan een reeks van vier nederlagen op rij. Hardcourt-expert Osaka is geen fan van gravel en heeft sinds 2019 geen opeenvolgende wedstrijden meer gewonnen op deze ondergrond.

Samsonova nam een 4-0 voorsprong in de eerste set en brak in de eerste en derde game toen Osaka het moeilijk had. Na een vroege break werd Osaka opnieuw gebroken in de vijfde game en nam Samsonova een 4-2 voorsprong. Osaka vocht echter terug en won de volgende vier games om de set te pakken.

In de beslissende game wisselden de speelsters breaks uit voordat Osaka uiteindelijk in de 11e game het onderspit delfde en Samsonova de zege op serve pakte. Ze neemt het in de volgende ronde op tegen Madison Keys.