Roland Garros dag 7 ATP-enkelspel: Zverev, Ruud en Rune door, exit voor Fritz

Cerundolo verslaat Fritz
Cerundolo verslaat FritzAFP
Op de achtste dag is er één verrassing gevallen bij de topspelers. Taylor Fritz verloor, net als zijn landgenoot Frances Tiafoe. De Amerikanen gingen ten onder, voor Tiafoe geen schande. Hij speelde tegen Alexander Zverev. Ook Holger Rune en Casper Ruud haalden de volgende ronde.

Yoshihito Nishioka (Seed #27) 3-2 Thiago Seyboth Wild (ATP-172) (3-6 7-6 2-6 6-4 6-0)

Nishioka verloor de eerste set met 6-3. De tweede set was veel spannender. Seyboth Wild kreeg drie setpoints en benutte ze niet. Ook Nishioka kreeg er drie. De derde ging raak: 1-1. In de derde set was het na een break in de tweede game voor Syboth Wild in de achtste set opneiwu raak. Hij benutte het tweede breakpoint van de set en kwam opnieuw op voorsprong in de wedstrijd. In de vierde set was een break in de openingsgame voldoende voor winst voor de Japanner, die vervolgens met 6-0 in de vijfde set doorstoomde naar de achtste finales. Het publiek had 3 uur en 42 minuten kunnen genieten van een prachtige strijd.

StatistiekenFlashscore.nl

Zhizhen Zhang (71) 1-3 Casper Ruud (#4) (6-4 4-6 1-6 4-6)

In een wedstrijd van 2 uur en 38 minuten kwam de Chinees in de allereerste game op voorsprong door de Noor te breken en ondanks een rebreak in de achtste, nogmaals te breken in de negende game. Zhang weerstond in de laatste game drie breakpoints en maakte de set uit met zijn tweede setpoints. In de tweede set braken beide spelers elkaar al snel voordat Ruud in de tiende game zijn tegenstander 'op love' brak voor de gelijke stand in sets: 1-1. Daarna was het verzet van de Chinees definitief gebroken. Hij stond die servicegames af en zo werd het voor Ruud een relatief makkelijke zege.

Borna Coric (#15) 0-3 Tomas Martin Etcheverry (49) (3-6 6-7 2-6)

De enige eerdere ontmoeting tussen de Kroaat Coric en Argentijn Etcheverry was - in 2022 op het gravel van Perugia - al een prooi geweest voor de laatstgenoemde. Ook in de Franse hoofdstad was de Argentijn heer en meester. In de eerste set was één break genoeg. In de tweede set moest een tiebreak de beslissing brengen na een servicebreak van beide kanten: 7-5. In de derde leek Coric er een lange middag van te willen maken, maar zette Etcheverry een tandje door een 2-1 achterstand om te buigen in een 6-2 zege. Zo werd de wedstrijd in net iets meer dan drie uur in het voordeel beslist van de nummer 49 van de wereld.

Nicolas Jarry (35) 3-1 Marcos Giron (75) (6-2 6-3 6-7 6-3)

In de strijd tussen de twee ongeplaatste spelers uit Chili en de Verenigde Staten leek Jarry uit het zuidelijke Amerikaanse continent een eenvoudige zege te pakken toen hij na ruim een uur op 2-0 in sets voor stond. In de derde set haalde de Amerikaan echter het best uit zichzelf naar boven en braken beide spelers elkaar geen enkele keer. In de tiebreak kwam Jarry op matchpoint, maar die wist Giron onschadelijk te maken. Bij zijn eigen tweede setpunt was het wel raak. In de vierde set was een break in game 4 uiteindelijk beslissend. In de negende game benutte Jarry zijn vierde matchpoint.

Holger Rune (#6) 3-0 Genaro Alberto Olivieri (231) (6-4 6-1 6-3)

Voor Holger Rune werd het een behoorlijk gemakkelijke middag in Parijs. Hij was exact in twee uur klaar met de Argentijnse qualifier Olivieri, die in totaal 8 games pakte, waarvan drie op de serive van Rune. Hij werd echter acht keer op eigen opslag gebroken in 13 servicegames en zo kwam er een einde aan het sprookje van de nummer 231 van de wereldranglijst.

Francisco Cerundolo (#23) 3-1 Taylor Fritz (#9) (3-6 6-3 6-4 7-5)

Francisco Cerundolo heeft zijn goede resultaten op gravel een vervolg gegeven door de nummer 9 van de wereld, Taylor Fritz, naar huis te sturen. De Argentijn stond in Lyon al in de finale en werd in Rome pas door Casper Ruud afgestopt. Deze zege komt dan ook niet als een volslagen verrassing. De wedstrijd was zeer aantrekkelijk met in totaal 36 breakpoints. Cerundolo nam in de rally’s meer risico en sloeg niet alleen beduidend meer winners, maar ook meer unforced errors. Toch betaalde het aanvallende spel zich uit, want de Argentijn is door.

Holger Rune is de volgende tegenstander van Cerundolo in Parijs. De als zesde geplaatste Deense tennisser won in drie sets van Genaro Alberto Olivieri uit Argentinië.

Statistieken van de wedstrijd tussen Francisco Cerundolo en Taylor Fritz
Statistieken van de wedstrijd tussen Francisco Cerundolo en Taylor FritzFlashshare

Daniel Altmaier (#79) 0-3 Grigor Dimitrov (#28) (4-6 3-6 1-6)

Dimitrov had geen kind aan de Duitser en was snel klaar. In slechts twee uur werd het 3-0 in sets voor de Bulgaar.

Alexander Zverev (#22) 2-1 Frances Tiafoe (#12) (3-6 7-6 6-1 7-6)

Zverev won in een lange en meeslepende pot van Amerikaan Tiafoe. Tiafoe kreeg in de vierde set de kans om op 5-4 de set binnen te halen op eigen service, maar slaagde daar niet in. Zverev had in de tweede tiebreak genoeg aan één matchpoint.