ATP Tour: Andrey Rublev gediskwalificeerd in Dubai, Griekspoor bereikt finale

Bijgewerkt
Tallon Griekspoor staat in de finale van het dubbelspel in Dubai
Tallon Griekspoor staat in de finale van het dubbelspel in DubaiProfimedia
Met het weekend voor de deur gaan de lopende ATP-toernooien langzamerhand richting de climax. In Acapulco werden vannacht de kwartfinales afgehandeld, waarin onder andere Alex De Minaur won van Stefanos Tsitsipas. Vanmiddag staan de halve finales van het toernooi in Dubai op het programma, die ogenschijnlijk toewerken naar een clash tussen top 5-spelers Andrey Rublev en Daniil Medvedev in de finale, maar het zou een fout zijn om Alexander Bublik en Ugo Humbert op voorhand af te schrijven. In het dubbelspel zijn nog drie Nederlanders actief, die vandaag eveneens gaan proberen de finales te bereiken. Robin Haase en Tallon Griekspoor doen dat in Dubai en hopen elkaar te treffen in de eindstrijd, Matwe Middelkoop gaat een gooi doen in Santiago. Ook niet te vergeten: de 23-jarige Max Houkes staat in Kigali voor het eerst in zijn carrière in de halve finale van een challengertoernooi.

ATP-500 Abierto Mexicano Telcel presentado por HSBC - enkelspel, kwartfinales - Acapulco, Mexico

Alex De Minaur (#9) 2-1 Stefanos Tsitsipas (#12) (1-6, 6-3, 6-3)

Statistieken De Minaur - Tsitsipas
Statistieken De Minaur - TsitsipasFlashscore

Miomir Kecmanovic (#53) 0-2 Jack Draper (#50) (2-6, 2-6)

Statistieken Kecmanovic - Draper
Statistieken Kecmanovic - DraperFlashscore

Dominik Koepfer (#58) 0-2 Holger Rune (#7) (6-7 (2), 6-7 (0))

Statistieken Koepfer - Rune
Statistieken Koepfer - RuneFlashscore

Casper Ruud (#11) 2-1 Ben Shelton (#17) (6-7 (7), 6-4, 6-4)

Statistieken Ruud - Shelton
Statistieken Ruud - SheltonFlashscore

ATP-500 Dubai Duty Free Tennis Championships - enkelspel, halve finales - Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Alexander Bublik (#23) 1-1 Andrey Rublev (#5) (6-7 (4), 7-6 (5), 6-5 DISKWALIFICATIE Rublev)

Andrey Rublev is gediskwalificeerd tijdens een wedstrijd tegen Alexander Bublik in de halve finale van het toernooi in Dubai. De Rus was het niet eens met een beslissing van de lijnrechter en liet dat in woord en gebaar weten. De mondiale nummer vijf stond op dat moment al 2,5 uur op de baan in een spannende wedstrijd. Lees meer...

Daniil Medvedev (#4) 0-2 Ugo Humbert (#18) (5-7 3-6)

Ugo Humbert heeft enigszins verrassend de finale van het tennistoernooi van Dubai bereikt. De als vijfde geplaatste Fransman rekende in de halve eindstrijd af met Daniil Medvedev: 7-5 6-3. De Rus was als eerste geplaatst en won vorig jaar in Dubai. Lees meer...

ATP-500 Dubai Duty Free Tennis Championships - dubbelspel, halve finales - Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Yuki Bhambri/Robin Haase 0-2 Ivan Dodig/Austin Krajicek (3-6, 6-7 (2))

Statistieken Bhambri/Haase - Dodig/Krajicek
Statistieken Bhambri/Haase - Dodig/KrajicekFlashshare

Ariel Behar/Adam Pavlasek 0-2 Tallon Griekspoor/Jan-Lennard Struff (6-7 (1), 5-7)

Tallon Griekspoor heeft samen met zijn Duitse partner Jan-Lennard Struff de eindstrijd in Dubai bereikt. Het duo won in twee sets van Ariel Behar uit Uruguay en de Tsjech Adam Pavlasek: 6-7 (1), 5-7. In de eerste set werden geen breaks genoteerd, met een tiebreak als gevolg. Daarin werd het opmerkelijk genoeg 1-7 voor de Duits-Nederlandse combinatie. In de tweede set plaatsen Griekspoor en Struff bij een 5-6 stand de beslissende break, wat ook gelijk de wedstrijd betekende. Ivan Dodig uit Kroatië en de Amerikaan Austin Krajicek zijn zaterdagmiddag om 13.30 uur de tegenstanders in de finale.