Bucks maken achterstand van 26 goed, Suns en Magic verlengen winreeks

Giannis en de Bucks toonden karakter
Giannis en de Bucks toonden karakterAFP
De Milwaukee Bucks hebben zondagavond een achterstand van 26 punten weggepoetst door Portland met 108-102 te verslaan, terwijl Phoenix en Orlando hun NBA winning streak tot zeven wedstrijden verlengden.

Giannis Antetokounmpo scoorde 33 punten en pakte 16 rebounds voor de Bucks. Zijn ploeggenoot Damian Lillard voegde 31 punten toe in zijn eerste wedstrijd tegen zijn voormalige ploeg, terwijl Milwaukee zijn grootste comeback van het seizoen tot nu toe boekte.

Lillard, die 11 seizoenen in Portland speelde voordat hij in september naar Milwaukee overstapte, gaf toe dat het "een raar gevoel" was om tegen oud-teamgenoten te spelen. "Maar toen we eenmaal begonnen te spelen, was ik er snel overheen", voegde Lillard eraan toe, die ook vijf rebounds en vier assists leverde. "Ik ben blij dat we konden winnen."

Statistieken Bucks - Trail Blazers
Statistieken Bucks - Trail BlazersFlashshare

Portland, dankzij 22 punten van Jerami Grant en 18 van Malcolm Brogdon, leidde met 68-52 bij rust en breidde de voorsprong vroeg in de derde periode uit naar 26 punten. Lillard trok de stand gelijk naar 97-97 met minder dan drie minuten te spelen. De stand was 102-102 toen Antetokounmpo de beslissende basket scoorde met nog 18,5 seconden te gaan.

Een belangrijk block van Antetokounmpo op Brogdon en vier vrije worpen van Lillard bezegelden het lot van de wedstrijd. "We zijn dit seizoen al een paar keer in deze situatie geweest, waarin ons karakter op de proef werd gesteld, onze solidariteit op de proef werd gesteld", zei Lillard. "We hebben opnieuw onze oprechtheid getoond."

Phoenix Bookt zege in New York

Devin Booker van Phoenix schitterde in New York en scoorde een driepunter met nog 1,7 seconden te gaan om de Suns te helpen hun winreeks voort te zetten met een 116-113 overwinning op de Knicks. Booker scoorde 28 punten en deelde 11 assists uit voor de Suns, die voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd zonder superster Kevin Durant speelden vanwege een blessure aan zijn rechtervoet.

Statistieken Knicks - Suns
Statistieken Knicks - SunsFlashshare

Jalen Brunson leverde 35 punten, zes rebounds en acht assists voor de Knicks, maar zijn driepuntspoging aan het einde van de wedstrijd mislukte.

Ook Magic verlengen winreeks

In Orlando scoorden Franz Wagner en Cole Anthony elk 30 punten om de Magic aan een 130-117 overwinning op de Charlotte Hornets te helpen. Paolo Banchero voegde 23 punten en acht assists toe voor de Magic. Met een 61-57 voorsprong bij rust hielden ze vervolgens stand in de tweede helft. Anthony scoorde 17 punten in het vierde kwart om Orlando te helpen de voorsprong uit te breiden naar 16 punten.

Statistieken Magic - Hornets
Statistieken Magic - HornetsFlashshare

Miles Bridges leidde Charlotte met 23 punten en 10 rebounds, maar de Hornets waren uiteindelijk niet in staat om een antwoord te geven op een Magic-team op hun langste winreeks sinds die van negen wedstrijden in het seizoen 2010-2011.

Celtics verslaan Hawks

In Boston scoorde Jayson Tatum 34 punten en Jaylen Brown voegde er 21 aan toe om de Celtics naar een 113-103 overwinning op de Atlanta Hawks te leiden. De Celtics moesten het stellen zonder de geblesseerde Kristaps Porzingis en Jrue Holiday, maar na een verlies tegen de Magic op vrijdag, toonde de thuisploeg hun doorzettingsvermogen om de overwinning op te eisen, ondanks de geblesseerdenlijst.

Statistieken Celtics - Hawks
Statistieken Celtics - HawksFlashshare

Boston pakte een seizoensrecord van 58 rebounds, waarvan 18 onder de Hawks' basket. Browns rebound van een gemist schot van teamgenoot Derrick White leidde tot het hoogtepunt van de avond: een daverende dunk op Clint Capela die de fans van TD Garden op de stoelen bracht.

Andere wedstrijden

De Denver Nuggets kwamen terug van een teleurstellend verlies tegen Houston met een 132-120 overwinning op Victor Wembanyama en de San Antonio Spurs. Nikola Jokic scoorde 39 punten, 11 rebounds en 9 assists, maar hij kreeg ook veel steun. Michael Porter Jr. scoorde 25 punten en Reggie Jackson droeg 20 punten bij, terwijl vijf spelers van Denver in de dubbele cijfers scoorden. Wembanyama leidde de Spurs met 22 punten en 11 rebounds, maar San Antonio leed de twaalfde nederlaag op rij.

De Brooklyn Nets gebruikten 25 driepunters - de meeste van alle teams tot nu toe dit seizoen - om een langzame start te overwinnen en de Chicago Bulls met 118-109 te verslaan.

Memphis Grizzlies 97-119 Minnesota Timberwolves

Cleveland Cavaliers 105-102 Toronto Raptors