Achtste finales Indian Wells ATP roundup: Medvedev zet zich over blessure heen en wint

Medvedev laat zijn enkel intapen om nog voor de overwinning te gaan
Medvedev laat zijn enkel intapen om nog voor de overwinning te gaanProfimedia
In het enkelspel van het ATP-toernooi in Indian Wells, Californië, zijn de laatste acht spelers bekend. Daniil Medvedev zette een zeer indrukwekkende prestatie neer, door met een achterstand een blessure op te lopen en daarna alsnog weten te winnen.

Daniil Medvedev

Daniil Medvedev heeft dinsdag met een zwaarbevochten 6-7(5), 7-6(5), 7-5 overwinning op de Duitser Alexander Zverev de kwartfinales van Indian Wells bereikt en zijn zegereeks verlengd tot 17 wedstrijden.

Het was een indrukwekkende prestatie van de als vijfde geplaatste Rus, wiens toernooi voorbij leek toen hij in de tweede set op de baan een val maakte met wat een ernstige blessure leek te zijn.

Een set achter en aan de opslag bij 3-2 in de tweede, verdraaide Medvedev zijn enkel bij een poging een return te maken en had zichtbaar veel pijn, terwijl de trainers, Zverev en de toernooibegeleider naar hem toekwamen terwijl hij zijn rechterbeen vasthield. Eenmaal terug in zijn stoel liet Medvedev de enkel zwaar intapen en keerde hij strompelend, maar vastberaden terug naar de baan.

Dit keer won de 27-jarige Rus met 7-5 en ging de wedstrijd naar een derde set, waar hij zijn opgebouwde momentum voortzette en de vroege break pakte om op een 2-1 voorsprong te komen. Terwijl Medvedev serveerde voor de wedstrijd op 5-4, verzorgde de 12e geplaatste Zverev zijn tweede break in 17 kansen om de wedstrijd te verlengen, maar de Duitser gaf Medvedev het voordeel terug door een dubbele fout te maken en zijn tegenstander nog een break en een 6-5 voorsprong te schenken.

Medvedev liet geen tweede kans onbenut om de drie uur en 15 minuten durende wedstrijd af te sluiten en won de game op love en daarmee de match, nadat de return van Zverev uit ging.

Medvedev zei dat hij van plan was de enkel in te tapen en een pijnstiller te nemen om klaar te zijn voor de kwartfinale op woensdag tegen de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina.

Medvedev-Zverev statistieken
Medvedev-Zverev statistiekenFlashshare

Carlos Alcaraz

De als eerste geplaatste geplaatste Carlos Alcaraz zag zijn tegenstander, de Brit Jack Draper, in de vierde ronde opgeven met een blessure. De man die eerder Tallon Griekspoor uitschakelde leidde op dat moment met 6-2, 2-0.

Draper had al een fysio de baan op laten komen maar hield het na 46 minuten voor gezien. Alcaraz kan op het toernooi in Californië de leiding op de wereldranglijst heroveren op Novak Djokovic, die ontbreekt in Indian Wells omdat hij niet gevaccineerd is tegen corona en daardoor de Verenigde Staten niet inkomt.

Alcaraz-Draper statistieken
Alcaraz-Draper statistiekenFlashshare

Felix Auger-Aliassime

De nummer twee van de wereld moet het opnemen tegen Felix Auger-Aliassime, die vanuit een set achterstand zes matchpoints redde en Tommy Paul met 3-6, 6-3, 7-6(6) versloeg.

Taylor Fritz

Titelverdediger Taylor Fritz moest zich inspannen om de Hongaar Marton Fucsovics met 6-4, 6-3 te verslaan en zo de kwartfinale te bereiken.

Met een 2-0 voorsprong in de tweede set sloot de Amerikaan een game af met een reserve-serve - een schot dat langs de tee lijkt te gaan, maar in plaats daarvan naar de backhand van de rechtshandige tegenstander gaat.

De truc deed net genoeg om de hard slaande Fucsovics van zijn stuk te brengen, want het punt en de game eindigden toen de Hongaar een forehand uit sloeg.

Jannik Sinner

Fritz moet het nu opnemen tegen Jannik Sinner, die de Zwitserse veteraan Stan Wawrinka met 6-1, 6-4 versloeg en zo voor het eerst de laatste acht bereikte.

Cameron Norrie

De als tiende geplaatste Brit Cameron Norrie versloeg de als zesde geplaatste Andrey Rublev uit Rusland met 6-2, 6-4.

Frances Tiafoe

Zijn volgende tegenstander is de Amerikaan Frances Tiafoe, die met 6-4, 6-4 won van de Chileen Alejandro Tabilo.

Alejandro Davidovitsj Fokina

De tegenstander van Medvedev Fokina versloeg dinsdag Cristian Garin uit Chili met 6-3, 6-4.