De Graafschap  - ADO Den Haag tijdelijk stilgelegd wegens onwelwording op tribune

De Graafschap  - ADO Den Haag tijdelijk stilgelegd wegens onwelwording op tribune
De Graafschap - ADO Den Haag tijdelijk stilgelegd wegens onwelwording op tribuneProfimedia
De play-off-wedstrijd tussen De Graafschap en ADO Den Haag is rond 22.15 uur tijdelijk stilgelegd wegens een medische noodsituatie. In de 55e minuut rende de arts van De Graafschap met een AED (Automated External Defibrillator) richting het vak met de fanatieke supporters wegens een onwelwording.

Opmerkelijk genoeg wilde scheidsrechter Marc Nagtegaal na vijf minuten de wedstrijd hervatten, maar daar waren de supporters van de thuisploeg het niet mee eens. Zij gooiden daarop plastic bierglazen op het veld om de arbiter te dwingen de wedstrijd tijdelijk te staken. Dat kon rekenen op applaus vanuit het uitvak.

Op de tribune was een groot doek te zien. Daarachter was medisch personeel bezig met de onwel geworden persoon. Om 22.30 uur werd de persoon in kwestie afgevoerd op een brandcard, afgeschermd door supporters van de thuisploeg met vlaggen. Nagtegaal gaf toen een korte update: "De persoon is bij kennis en na een korte warming-up gaan we weer door."

Om 22.33 uur werd weer doorgespeeld met nog 35 officiële minuten op de klok. Tussenstand op dat moment was 1-1.