Cavaliers winnen serie van Magic dankzij comeback onder aanvoering van Mitchell

Mitchell schitterde voor de Cavs
Mitchell schitterde voor de CavsReuters
Mede dankzij 39 punten van Donovan Mitchell zijn de Cleveland Cavaliers doorgedrongen tot de halve finales van de Eastern Conference met een 106-94 overwinning op de Orlando Magic in Game 7.

Mitchell, die 17 punten scoorde in het derde kwart, maakte 15 van 17 vrije worpen en voegde negen rebounds toe. Zijn flitsende optreden volgde op zijn 50 punten in Cleveland's 103-96 nederlaag in Orlando op vrijdag. Caris LeVert was goed voor 15 punten vanaf de bank en Max Strus voegde er 13 aan toe voor de als vierde geplaatste Cavaliers, die een achterstand van 18 punten goedmaakten voor hun vierde thuiszege in de reeks.

Cleveland, dat voor het eerst in zes jaar een seriezege boekte, gaat dinsdag in Game 1 van de halve finales op bezoek bij de als eerste geplaatste Boston Celtics. De Celtics wonnen twee van de drie ontmoetingen tijdens het reguliere seizoen.

De Cavaliers wonnen ondanks dat ze voor de derde wedstrijd op rij zonder All-Star center Jarrett Allen (ribblessure) speelden.

Orlando's Paolo Banchero vergaarde 38 punten en 16 rebounds in zijn eerste Game 7 ooit. Wendell Carter Jr. scoorde 13 punten en Jalen Suggs noteerde 10 punten en negen rebounds voor de als vijfde geplaatste Magic, die tot slechts 15 punten kwamen in het derde kwart. Franz Wagner schoot slechts één uit 15 raak en eindigde op zes punten.

De Cavaliers verkleinden een achterstand van 18 punten tot 10 bij rust voordat Mitchell 17 punten scoorde in het derde kwart, met als hoogtepunt een driving layup waarmee Cleveland een 68-66 voorsprong nam met nog 3:08 te gaan. Suggs antwoordde met een paar vrije worpen voordat Strus back-to-back driepunters gooide.

Mitchell en Darius Garland maakten elk een driepunter om de voorsprong van de Cavaliers te vergroten naar 88-77 met nog 5:53 te gaan in het vierde kwart. De Magic brachten de achterstand terug tot zeven voordat Garland een paar vrije worpen en een jumper maakte om Cleveland op de goede weg te zetten.

Orlando scoorde 13 en negen opeenvolgende punten op verschillende momenten om een 33-18 voorsprong te nemen aan het begin van het tweede kwart. De Magic bouwden die voorsprong uit tot 18 en 47-29 na een driepunter van Gary Harris, voordat de Cavaliers antwoordden met een 14-6 run aan het einde van het kwart.