AS Roma ziet Champions League in gevaar komen na nederlaag tegen 'Nederlands' Bologna

Zirkzee viert zijn goal
Zirkzee viert zijn goal Profimedia
Bologna staat na een knappe uitoverwinning bij AS Roma steviger op de vierde plaats. De ploeg uit de Italiaanse hoofdstad moet zich nu zorgen maken. De bovenste vijf in de Serie A spelen Champions League en de voorsprong op nummer zes Atalanta is slechts één punt. Het Nederlands gehalte was hoog in Stadio Olimpico.

Bologna was met name in de eerste helft uiterst effectief met veel Nederlandse inbreng bij de doelpunten van de bezoekers. Oussama El Azzouzi, geboren in Veenendaal, probeerde met een omhaal te scoren, timede niet goed, maar raakte de bal genoeg om de poging tot doelpunt te promoveren. De oud-speler van onder meer FC Groningen en FC Emmen gaf vervolgens de assist op Joshua Zirkzee, die prachtig afrondde.

Vlak na rust kwam bij Roma onder andere Rick Karsdorp en scoorde Sardar Azmoun uit een rebound de aansluitingstreffer. Het veranderde niet veel aan het spelbeeld en de bezoekers raakten niet in paniek. Alexis Saelemaekers wipte negen minuten na de 1-2 op prachtige wijze de derde goal van Bologna over de Servische doelman Mile Svilar heen en bepaalde daarmee in de 65e minuut de eindstand op 1-3