Forest vraagt om VAR-audio van controversiële momenten tijdens nederlaag tegen Everton

Hudson-Odoi vecht om balbezit met Ashley Young
Hudson-Odoi vecht om balbezit met Ashley Young Reuters
Nottingham Forest heeft een formeel verzoek ingediend bij scheidsrechtersorganisatie PGMOL om de geluidsopnamen tussen officials tijdens hun 2-0 nederlaag in de Premier League tegen Everton openbaar te maken, zo liet de club maandag weten, nadat meerdere strafschoppen niet werden gegeven.

Forest, dat vecht tegen degradatie, was woedend dat zondag op Goodison Park drie strafschoppen niet werden toegekend, allemaal op het conto van Ashley Young nadat de vleugelverdediger van Everton de voet van Giovanni Reyna raakte, gevolgd door een claim voor hands en een overtreding op Callum Hudson-Odoi in het strafschopgebied.

De club uit de Midlands gaf vrijwel direct na de wedstrijd een duidelijk statement uit op social mediaplatform X, waarin het de Video Assistant Referee (VAR) Stuart Attwell ervan beschuldigde een Luton Town-fan te zijn.

'Formeel verzoek'

"Nottingham Forest heeft vandaag een formeel verzoek ingediend bij de PGMOL om de geluidsopnames tussen officials tijdens de wedstrijd van gisteren tegen Everton op Goodison Park vrij te geven," aldus Forest in een verklaring.

"De club heeft verzocht om de opnames van drie belangrijke voorvallen tijdens de wedstrijd te delen - Ashley Young's actie op Giovanni Reyna (24e minuut), Ashley Young's handsbal (44e minuut) en Ashley Young's vermeende overtreding op Callum Hudson-Odoi (56e minuut).

"We pleiten er sterk voor dat de bredere voetbalgemeenschap en supporters toegang krijgen tot de audio en het transcript voor volledige transparantie, zodat de integriteit van onze sport gewaarborgd blijft."

Forest, dat vier punten in mindering heeft gekregen voor financiële overtredingen, staat 17e met 26 punten, vier minder dan het op de 16e plaats staande Everton, dat een wedstrijd tegoed heeft. Luton staat één plaats en één punt onder Forest.

Forest ontvangt zondag (17.30 uur) regerend kampioen Manchester City.