Lille loopt derde plek in Ligue 1 mis na nederlaag in thriller tegen Lyon

Said Benrahma zette de comeback in beweging
Said Benrahma zette de comeback in bewegingProfimedia
Lille heeft een dure nederlaag geleden. In eigen stadion werd het 3-4 tegen Lyon in een absolute thriller. De thuisploeg liet een kans op de derde plaats liggen, goed voor directe plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. Lyon hield druk op plek zes en is met twee wedstrijden te gaan nog altijd in de race voor Europees voetbal.

Lyon kwam na rust terug van een 2-0 achterstand dankzij goals van Said Benrahma (66’) en Malick Fofana (82’). Dat gaf de thuisploeg weer benzine en vijf minuten voor tijd zette Bafode Diakite de gastheren weer op voorsprong. De bezoekers gingen er alsnog met drie punten vandoor na late doelpunten van Alexandre Lacazette (88’) en Mama Balde (90+2’).

Lille heeft twee punten achterstand op nummer drie Brest. De bovenste drie in Ligue 1 spelen in de groepsfase van de Champions League, de nummer vier gaat de kwalificatie van het miljoenenbal in. Lyon staat zevende met 47 punten en heeft twee punten achterstand op nummer Lens, die nu virtueel een ticket voor de Europea Conference League bezitten. Er staan nog twee speelrondes op het programma.