NAC snijdt zichzelf in de vingers en MVV grijpt laatste kans in race om play-offs

NAC kwam tegen ADO in eigen huis niet verder dan 2-2
NAC kwam tegen ADO in eigen huis niet verder dan 2-2 Profimedia
NAC Breda is in eigen huis niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen ADO Den Haag. Daardoor liep het voorlopig plaatsing voor de play-offs mis en zag het de concurrentie dichterbij komen.

NAC had aan een overwinning genoeg om zich te verzekeren van play-off-voetbal, maar keek in het Rat Verlegh Stadion al na een kwartier spelen tegen een 2-0 achterstand aan.

Silvinho Esajas en Henk Veerman, die zijn 22e van het seizoen maakte, scoorden voor de Hagenaren.

De Bredanaren kwamen in de tweede helft terug en wisten een punt te redden door doelpunten van Aime Omgba en Siguard Haugen, die in de 90e minuut doel trof.

NAC heeft met nog een wedstrijd te spelen met 55 punten de zevende plaats in handen. Op de laatste speeldag gaat het op bezoek bij TOP Oss en hoopt het in ieder geval een van de twee naaste belagers voor te blijven.

Emmen

Nummer acht FC Emmen heeft na vanavond 54 punten, nadat het in Den Bosch met 2-1 wist te winnen van de plaatselijke FC.

Piotr Parzyszek en Vicente Besuijen scoorden voor de Drenten, terwijl verdediger Ricardo Henning wat terug deed voor de Brabanders.

MVV

Tien Maastrichtenaren wisten in Wijdewormer met 3-2 te winnen van de jonkies van AZ en bleven tevens in de race voor de play-offs.

Via Ro-Zangelo Daal kwam Jong AZ al vroeg op voorsprong, maar door een goal van Nabil El Basri en een benutte strafschop van Dairon Livramento, draaide MVV de wedstrijd.

De play-off-race in de KKD
De play-off-race in de KKDFlashshare

Toen MVV’er Rayan Buifrahi vlak na rust werd weggestuurd met zijn tweede gele kaart en Jorn Berkhout de gelijkmaker op het scorebord zette, leek de play-off-droom van de Limburgers een flinke deuk op te lopen.

Bryan Smeets maakte vijf minuten voor tijd echter de beslissende 3-2 en zorgde ervoor dat MVV 53 punten. Volgende week ontvangt het VVV en heeft het respectievelijk een en twee punten in te lopen op Emmen en NAC.

Ondanks een 2-0 overwinning op Eindhoven is Helmond Sport na vanavond zeker van nog een jaar in de KKD.