Club Brugge geeft voorsprong weg en stuurt Fiorentina naar Conference League-finale

Lucas Beltrán viert de cruciale 1-1 tegen Club Brugge
Lucas Beltrán viert de cruciale 1-1 tegen Club BruggeAFP
Het is Club Brugge niet gelukt een fameuze comeback te maken in de halve finale van de Conference League. Fiorentina was over twee wedstrijden nipt de betere na een 1-1 gelijkspel in het Jan Breydel Stadion. De Italianen wonnen het heenduel in Florence met 3-2.

De wedstrijd werd op woensdagavond gespeeld vanwege de Heilig Bloedprocessie die donderdag door de straten van Brugge trekt.

Een mak begin van de wedstrijd werd gauw opgevolgd door een ruwe opening toen Maxim De Cuyper de 1-0 en virtuele gelijkmaker op het bord zette. Een kansje van Nico González volgde, waarna Christian Kouamé de lat raakte namens de uitploeg. Dit concludeerde het gevaar uit de eerste helft, maar na rust volgde al gauw een ander gevaar.

Kort na rust werd de pittige halve finale kortstondig stilgelegd door vuurwerk en de daardoor ontstane matige zichtbaarheid van het veld. Na de hervatting liet het grote gevaar opnieuw op zich wachten en werd het vooral een zwaarbevochten duel voor beide ploegen, maar wel één waarin vooral Fiorentina zich nadrukkelijk meldde.

Vuurwerk in de slotfase

Fiorentina-aanvoerder Cristiano Biraghi lanceerde in de 74e minuut een vrije trap op de lat en dít leek het startsein voor een slotoffensief van de ploeg uit de historische Toscaanse stad. Christian Kouamé raakte de paal kort na Biraghi’s inzet en pogingen van González en Mandragora haalden niks uit. Een voorzet van Fiorentina werd ruw verdedigd door Brandon Mechele, die in zijn poging om de bal te spelen M’bala Nzola, Fiorentina’s held van het heenduel, in zijn gezicht raakte. De Turkse arbiter Halil Umut Meler twijfelde niet en wees naar de stip.

De statistieken
De statistiekenFlashscore

Lucas Beltrán, vorig jaar overgekomen van River Plate, schoot de bal met wat geluk achter Simon Mignolet voor de gelijkmaker en mogelijk de treffer die Fiorentina voor het tweede jaar op rij de Conference League laat halen. Een slotoffensief van Club moest hier nog verandering in brengen, maar een schot van aanvoerder Hans Vanaken en een daaropvolgende uitstekende reactie van doelman Pietro Terraciano voorkwam dit.

Fiorentina haalt net als vorig seizoen de Conference League-finale en neemt het daarin op tegen de winnaar van het tweeluik tussen Olympiacos en Aston Villa. Deze twee teams nemen het donderdagavond tegen elkaar op in Piraeus, Olympiacos verdedigt een 4-2 voorsprong.