Bayer Leverkusen nog rianter aan kop na afgang van Bayern München

Bayer Leverkusen viert de 1-0 in Berlijn en loopt verder uit op Bayern
Bayer Leverkusen viert de 1-0 in Berlijn en loopt verder uit op BayernAFP
Bayer Leverkusen is nog rianter aan kop van de Bundesliga gekomen. De lijstaanvoerder won de uitwedstrijd bij 1. FC Union Berlin (0-1), met dank aan een benutte strafschop van Florian Wirtz.

Bayern München lijkt de titelrace helemaal te hebben opgegeven. De nummer 2 van de ranglijst verspeelde bij 1. FC Heidenheim een voorsprong van 0-2 (3-2).

Bayer Leverkusen vergrootte de voorsprong op Bayern München tot 16 punten, met nog zes competitieduels op het programma. De club kan de landstitel volgende week zondag in het thuisduel met Werder Bremen al veiligstellen.

Slotfase

De Nederlander Jeremie Frimpong mocht in de slotfase invallen bij Leverkusen. Danilho Doekhi had een basisplaats bij de thuisploeg uit Berlijn, die een helft met een man minder speelde. Robin Gosens kreeg vlak voor rust een tweede gele kaart.

Ratings Union-Leverkusen
Ratings Union-LeverkusenFlashsha.re

Bayern München leidde bij rust nog met 0-2 in Heidenheim. Harry Kane en Serge Gnabry maakten de doelpunten voor de recordkampioen uit Beieren. Heidenheim gaf zich echter niet gewonnen en scoorde driemaal na rust. Tim Kleindienst tekende voor twee treffers en ook Kevin Sessa trof doel. Matthijs de Ligt zat de hele wedstrijd op de bank bij Bayern München.

Ratings Heidenheim-Bayern
Ratings Heidenheim-BayernFlashsha.re

Uitduel

Loïs Openda was de grote man bij RB Leipzig in het uitduel met sc Freiburg (1-4). De aanvaller scoorde tweemaal en bereidde de treffers van Amadou Haidara en Benjamin Sesko voor. Xavi Simons werd in de slotfase gewisseld bij Leipzig.

Sepp van den Berg vierde met 1. FSV Mainz een ruime zege op hekkensluiter Darmstadt (4-0). 1. FC Köln won voor eigen publiek van VfL Bochum (2-1).