Denver schakelt Lakers en LeBron uit, Oklahoma in vier, Miami moet vrezen

Jamal Murray (#27) was wederom de gevierde man bij de Nuggets
Jamal Murray (#27) was wederom de gevierde man bij de NuggetsProfimedia
Voor LeBron James en de Los Angeles Lakers zit het seizoen erop. Regerend kampioen Denver trok in de vijfde wedstrijd van de eerste ronde van de Western Conference play-offs aan het langste eind en verzekerde zich van een plek in de volgende ronde: 108-106.

Lakers @ Nuggets

De Lakers, waar James met 30 punten de topscorer was, hadden een groot gedeelte van de wedstrijd een voorsprong, maar zagen in het derde kwart een voorsprong van negen punten veranderen in een achterstand van vijf.

In het vierde kwart pakten ze nog een aantal keer de leiding, maar het laatste woord was, net als in wedstrijd twee, voor Jamal Murray, die met enkele seconden op de klok de winnende basket noteerde.

Murray kwam tot 32 punten voor de Nuggets, terwijl Michael Porter tot 26 kwam. Nikola Jokic had 25 punten en 20 rebounds.

Thunder @ Pelicans

Elders wisten ook de Oklahoma City Thunder de volgende ronde te bereiken. Het als eerste geplaatste team in het Westen won ook de vierde wedstrijd van hun best-of-seven serie tegen de New Orleans Pelicans: 97-89.

Thunder @ PelicansNBA

Shai Gilgeous-Alexander en Jalen Williams maakten ieder 24 punten voor de Thunder, terwijl MVP-kandidaat Gilgeous-Alexander ook nog 10 rebounds noteerde.

Celtics @ Heat

De Boston Celtics zijn dichtbij een plek in de tweede ronde van de Eastern Conference play-offs. Op bezoek bij de Miami Heat werd onder leiding van Derrick White (38 punten) met 102-88 gewonnen.

Boston heeft nog maar een overwinning nodig nadat het voor de tweede keer in drie dagen tijd wist te winnen in Florida. De Heat hadden game 2 in Boston nog wel gewonnen, maar staan nu met 3-1 achter en de verliezende finalisten van vorig seizoen kijken tegen uitschakeling aan.

Celtics @ HeatNBA

Miami moest het nog steeds doen zonder de geblesseerde Jimmy Butler. De 25 punten en 17 rebounds van Bam Adebayo waren niet voldoende om een nederlaag te voorkomen.

Woensdag keert de serie terug naar Boston en vecht Miami voor de laatste kans om de play-off-droom in leven te houden.